Σαββίδης Pic Nic Salads

Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012

ΛΥΚΙΣΚΟΣ

Η πικρή γεύση του λυκίσκου, την οποία γνωρίζουν καλά οι πότες της μπίρας, ευθύνεται, σε μεγάλο βαθμό, για την ικανότητα αυτού του βοτάνου να ενισχύει και να διεγείρει την πέψη.
Όταν το φυτό χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά για την παρασκευή ζύθου, στην Αγγλία το 16ο αιώνα, ξεσήκωσε μεγάλη αντίδραση.  Μία αναφορά στο κοινοβούλιο το περιγράφει ως "μοχθηρό ζιζάνιο" που θα μπορούσε να "καταστρέψει το λαό".

  • Το βότανο χρησιμοποιείται περισσότερο για την ηρεμιστική του δράση.  Ένα σακουλάκι με κώνους μέσα στο μαξιλάρι του κρεβατιού απελευθερώνει ένα άρωμα, το οποίο ηρεμεί το μυαλό.  Ο λυκίσκος συντελεί στη μείωση της οξυθυμίας και της νευρικότητας και υποβοηθάει το βαθύ νυκτερινό ύπνο.
  • Αναμεμιγμένος με άλλα βότανα, ο λυκίσκος είναι καλός για το άγχος, την ανησυχία, την ένταση και τους πονοκεφάλους, ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται εάν ένας παράγοντας που προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα είναι η κατάθλιψη.  Η αντισπασμωδική του δράση καθιστά το λυκίσκο χρήσιμο για συγκεκριμένους τύπους άσθματος.
  • Ο λυκίσκος είναι ευεργετικός για το πεπτικό σύστημα, γιατί αυξάνει τις εκκρίσεις του στομάχου και ανακουφίζει τους σπασμούς και τους κολικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

The Pleasure of Eating! Let' s Cook!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly