Σαββιδης

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Μελιτζάνες γιαχνί

Οι μελιτζάνες που βάλαμε το καλοκαίρι ακόμα βγάζουν καρπό!!!!!!!! Αυτό κι αν είναι θαύμα!!!!! Μαζέψαμε λοιπόν αρκετές μικρές, και τις φτιάξαμε αυτό το καταπληκτικά νόστιμο φαγάκι!!! 


Υλικά:

1 & 1/2 κιλό μελιτζάνες
250 γρ. ντομάτα τριμμένη
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι σύμφωνα με τα γούστα
1 κουτάλα της σούπας ελαιόλαδο


Πως το φτιάχνουμε:
  1. Καθαρίζουμε όλες τις μελιτζάνες από τη φλούδα τους, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα.
  2. Μόλις περάσει η μισή ώρα τις ρίχνουμε σε γλυκό νερό και μετά τις στραγγίζουμε ελαφρά.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τις μελιτζάνες ανακατεύοντας όταν χρειάζεται.
  4. Ύστερα ρίχνουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε κόψει σε φέτες ή σε μεγάλους κύβους. Τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά μαζί με το κρεμμύδι και κατόπιν ρίχνουμε λίγο νερό, αφήνουμε να βράσει το φαγητό για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε τη ντομάτα και το μαϊντανό.
  5. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου και προς το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε το αλάτι.

Επεξήγηση: Η κατσαρόλα με φαρδύ πάτο βοηθάει στο να μην ζορίζονται πολύ οι μελιτζάνες και λιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...